torstai 14. joulukuuta 2017

Kivat, kamalat, inhokit, lempparit


Minäkin päätin tarttua tällaiseen haasteeseen, jossa raotan omia mieltymyksiäni kynsiharrastuksen ulkopuolelta. Tämän ovat tehneet ainakin Belegwen, Sissi ja Taina. Ihan hyvä että tällaisia kiertää blogeissa - näitä on kiva lukea muilta ja itse saan blogin täytettä kynsikuvien puutteessa! :D Katsotaanpa siis seuraavaksi millaisessa säässä viihdyn ja mitä tuijotan telkkarista.

Kuvituksena otoksia Kroatian ja Italian reissuiltani :)

Kamalin ruoka

Noh, jos totta puhutaan, mulla on aika paljonkin ruokia, tai ennemminkin ruoka-aineita mistä en pidä. Tykkään kyllä niin suomalaisesta- kuin kaikista etnisistäkin ruoista ja lähes poikkeuksetta syön mukisematta sitä mitä nenäni edestä löydän. Mutta sitten on niitä pahanmakuisia asioita joita pitää jostain syystä tyrkätä ruokiin, kuten kukkakaali. Yh. En voi myöskään syödä yhtään pinaattikeittoa, vaikka pinaatti menee kyllä muussa muodossa. 

Herkkuruoka

Näitä voisin luetella loputtomiin. Tykkään kovasti kalasta ja savu- ja graavilohi on ainakin yksiä mun lemppareista. Sitten tykkään toki liharuoista, ja etenkin oikein pitkään haudutetut herkut uppoaa erinomaisesti. Hyvä italialaistyyppinen pizza on myös yksi mun suosikeista. Lihansyönnin suhteen tunnen pientä pistoa sydämessä, mutta suosin luomulihaa ja se vähän helpottaa.

Kahviherkku, jolle sanon ei

Mä olen varsinainen sokerihiiri, mutta valitettavasti kananmuna-allergian vuoksi joudun sanomaan tooodella monelle kahviherkulle ei. Mutta jos mietitään siltä kannalta, että mistä en itse muutenkaan välittäisi, on se täytekakku ja leivokset.

Kahviherkku, jolle sanon kyllä

Suklaa on ykkönen kahvin kanssa. Viikonloppuisin lämmitän uunissa aamulahvin kanssa vegaanisen kanelipullan.

Telkkariohjelma, jota en katso

Sellainen tosi-tv missä on idiootteja ihmisiä lykättynä paikkaan X ja siellä sitten juodaan ja naidaan. Ja sen sellaiset.

Telkkariohjelma, jota katson

Seuraan kolmea sarjaa. Netflixiltä Stranger Thingsiä, Foxilta Walking Deadia ja HBO Nordicilta edellä mainitun spin offia Fear The Walking Deadia. Uutiset yritän myös katsoa kerran päivässä.

Inhokkisää

Syksyn kylmä sade vaakatasossa ja loskasää.

Lempisää

Aurinkoinen. 

Kamalin musiikki

Ehkä sellainen löysä tanssilava-iskelmä. Lisäksi (minulle) todella sekava fuusiojazz saa mut lähinnä ahdistuneeksi.

Paras musiikki

Mä tykkään eniten rock-/metallimusiikista, kuten Guns n' Roses, The Hellacopters, Black Label Society ja Pantera.

Kamalin aika vuorokaudesta

Periaatteessa vuorokaudessa ei ole kamalaa aikaa. Mä olen aamuihminen, rakastan aikaisia viikonloppuaamuja. Työaamut arkena ovat kuitenkin suoraan helvetistä, ainakin talvella :D

Ja se paras aika

Niin kuin jo mainitsinkin, aamut - kunhan ne ovat vapaita! Koko viikon paras hetki on lauantaiaamu.

Tästä menetän hermoni

Ahdasmielisyydestä, oman navan tuijottamisesta ja kiittämättömyydestä.

Tästä rauhoitun

Hyvästä elokuvasta, veden äänestä, luonnosta, hiljaisuudesta.

Huonoin mieliala

Väsyneisyys, stressi.

Paras mieliala

Tämä on varmaan silloin lauantaiaamuna. Rauhallinen, iloinen, odottava, pirteä.

Kodin turhake

Vielä jokunen viikko sitten olisin voinut vastata esimerkiksi 7,5 vuotta vanha kuiva ja pölyinen hääkimppuni, mitä en raaskinut heittää pois. Hiljattain siivosin kaappeja ja vihdoin heitin sen menemään. Joten nyt varmaan turhimpia asioita ovat jotkut mainoskangaskassit jossain laatikkojen pohjalla.

Paras tavara

Kyllä se on puhelin. Sillä käytän pääasiassa nettiä, viestin ja voisihan sillä halutessaan katsoa "telkkariakin". Siinä on myös kaikkea hyödyllistä navigaattorista laskimeen.

Vaate, jota en suostu laittamaan päälleni

En pitäisi legginsejä housuina.

Vaatteet, joissa viihdyn

Kotona pitää saada aina lötköilyvaatteet aka collegehousut ja rento paita päälle. Kodin ulkopuolella tykkään käyttää farkkuja ja bikertakit on mun lemppareita myös. Ulkona mulla on aina huivi kaulassa.

Haju, jota en kestä

Sellainen super voimakas pistävä hajuvesi. Bussissa tämä on erityisen ällöttävää ja aiheuttaa yleensä mulle matkapahoinvoinnin.

Paras tuoksu

Juuri keitetty kahvi, metsä, puhtaan koiran turkki.

Kamalin luonteenpiirre ihmisellä

Itsekkyys, käytöstapojen puute, ahdasmielisyys.

Mukavin luonteenpiirre ihmisellä

Yleisesti muiden huomioon ottaminen, ystävällisyys ja tietysti huumorintaju.


Siinäpä ne! Toivottavasti tämä pikkuisen raottaa teille sitä kuka täällä kirjoittelee :)

5 kommenttia: