keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Essie Mint Candy Apple vs. Essie Blossom Dandy

Dodiin, vihdoin sain otettua muutaman kuvat Essien Mint Candy Applesta ja samaisen merkin Blossom Dandysta, multa kun pyydettiin niistä vertailupostausta. Jos lakat eivät ole jollekin vielä tuttuja, kerrottakoon että kysessä on kaksi minttuista cremelakkaa.


Kuvat eivät ole sitä tasoa että sävyerot näkyisivät niin kuin ne näkyy livenä, mutta kyllä näistä sen pystyy heti sanomaan että kuvassa vasemmalla puolella oleva Mint Candy Apple on vihreämpi kuin Blossom Dandy. Kutsuisinkin MCA:a sellaiseksi "oikeaksi" mintuksi, eli ei liian sininen eikä liian vihreä. Mun mielestä mintun sävy on parhaimmillaan silloin kun sitä ei voi kutsua vaaleanvihreäksi eikä vaaleansiniseksi. Se on siis jotain siltä väliltä, eli minttu.


As you know, mun lemppariväri lakoissa on minttu ja niitä onkin jonkin verran eri merkeiltä kertynyt. Nämä kaksi lakkaa on ehdottomasti yksiä mun suosikkeja minttulakoista ja ei pelkästään värin vuoksi vaan levittyvyyden. En ole vielä törmännyt millään muulla merkillä näin hyvin levittyviin minttuisiin lakkoihin. Kuvissa kynsilläni on kaksi kerrosta lakkaa ja kerros pikakuivattavaa päällä. Keskisormen kynnessä on muuten paikka ja siksi siinä näkyy tuollainen "kupru", kyse ei siis ole lakasta ja sen levittyvyydestä. Kumpikaan lakka ei tee raitoja, ei kupli, ei kaljuunnu tai mitään muutakaan ärsyttävää. Mulla on tosin Mint Candy Applessa leveä suti ja Blossom Dandyssa ohut jenkkisuti, joten levittyvyyttä en pysty ihan kunnolla arvioimaan. Mutta melkein väittäisin että Blossom Dandy levittyy paremmin, sillä vaikka siinä tosiaan on kapea suti, levittyi se aivan täysin ongelmitta ja ehkäpä vielä kivemmin kuin MCA. Kuivumisaika on molemmissa aika sama, keskiveroa. Ei kuivu nopeasti mutta ei super hitaastikaan.


Koostumuksessa, levittyvyydessä tai muussa käyttäytymisessä ei siis juuri ole eroa. Ainostaan sävyssä. Mint Candy Apple on vihreämpi ja aidompi minttu kun taas Blossom Dandy on sinisempi. En sanoisi sitä kuitenkaan vaaleansiniseksi, sillä ainakaan mikään baby blue se ei ole. Minttuna menee mulla sekin. Ihania molemmat! Tarvitsenko molemmat? En. Haluanko molemmat? Kyllä! Suosittelenko muillekin lakkaharrastajille molempia? Tietysti, sillä minttulakkoja ei voi koskaan olla liikaa jos multa kysytään ;DTarvitsetko sinä molemmat?

12 kommenttia:

 1. Mulla on vaan tuo Blossom Dandy, mut kyllä kelpais myös MCA :D Vertailin näitä kaupassa sen verran, että huomasin BD:n olevan enemmän sininen ja MCA:n enemmän vihreä, mikä erottaa ne toisistaan. Otin siispä vain BD:n mukaan, sillä MCA tuskin on poistumassa perusvalikoimasta, ja voin sen joskus vaikka lohtushoppailla itselleni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikea veto hankkia ensin Blosson Dandy, sillä tosiaankin Mint Candy Apple kuuluu perusvalikoimaan ja senhän saa hankittua sitten kun siltä tuntuu ;)

   Poista
 2. Kiitos vertailusta! :) Mint Candy Applea ei ole, mutta dupe sille löytyy joten en ole vielä kokenut tarpeelliseksi. Blossom Dandyn sen sijaan haluaisin, ja nyt haluan sen jopa entistä enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vaan :) Mullakin on dupe Mint Candy Applelle, ihan hyväkin sellainen, mutta pidän enemmän silti tästä Essiestä. Ja Blossom Dandyn hankinnalle peukku, se on ihana. Eli on vain hyvä jos tää postaus yllyttää siihen ;D

   Poista
 3. Mulla on MCA mutta himoitsen tätä BD:täkin kovasti. Kiitos, että vakuutit mut niiden eroista! Pakkohan sekin on nyt sitten saada :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! :D Blossom Dandy on oikeasti kaikin puolin ihana lakka, joten en voi kuin suositella :)

   Poista
 4. Pyörittelin tota Blossom Dandyä Anttilassa käsissäni, mut jätin ostamatta ku se oli mun makuun liian sinertävä. Mul on Mint Candy Apple ja se on just sellanen minttu mistä tykkään ja paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu BD on paljon sinisempi, kaunis sekin, mutta kyllä MCA on rehellinen minttu ja aikalailla täydellinen sellainen :)

   Poista
 5. Blossom Dandy löytyy, mutta MCA:a en ole (vielä hankkinut). Kiitos mainiosta vertailupostauksesta, tästä näkee hyvin, että lakoilla on tosiaan ihan selkeä sävyero. Mutta aivan suloisia lakkoja ovat kyllä molemmat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, molemmat on ihania ja kyllä pienikin ero riittää perusteluksi hankkia kummatkin ;)

   Poista
 6. Kiitos tästä, hyvä vertailu ja vahvistaa omaa käsitystäni näiden eroista! Mä just kirjoittelin tänään blogiin vielä kolmannesta Essiestä, viime vuoden Fashion Playgroundista. Mä haluaisin sitä uuden pullon ja sit myös ton MCA:n! Blossom Dandy löytyy. Mä luulen, että Fashion Playground sitten taas on vähän lähempänä vaaleanvihreää, joten minttufriikille on ihan perusteltua omistaa kaikki kolme, eikö? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vaan ja kiva jos vertailu oli avuksi :) Mulla ei muuten ole Fashion Playgroundia. En ole sitä edes kunnolla tutkinutkaan, mutta taitaa olla juu taas vaaleanvihertävä. Eli ihan perusteltua olisi hankkia sekin. Niin kuin sunkin on ihan ok hankkia MCA ;D Ja hei tervetuloa blogini pariin Helmi <3

   Poista