maanantai 19. syyskuuta 2016

Drip Marble

Olen törmännyt muutaman kerran kynsikuviin joissa on käytetty drip marble -tekniikkaa ja halusin kokeilla sitä itsekin. Mä en edes yritä keksiä järkevää suomenkielistä nimeä tuolle tekniikalle, joten ämerikalla mennään. Lyhyesti kuvailtuna idea on se, että valitaan useampi lakka ja niistä tiputellaan tippoja toistensa päälle haluamallaan alustalla (mä käytin muovirasian kantta) ja sitten vain sitä alustaa keikutellaan edestakaisin niin että lakat alkavat leviämään ja tekevät siten erilaisia kuvioita. Kun lakka on levinnyt tarpeeksi ohueksi läntiksi, annetaan sen kuivua. Kuivuttuaan lakkapläntti on varovasti nostettavissa alustasta ja siitä voi leikata sopivia paloja ja kiinnittää kynsille kirkkaan kynsilakan avulla.


Valitsin lakoiksi Kikon turkoosin 344:n ja mintunvihreän 389:n, Gina Tricotin mustan ja valkoisen sekä OPI:n hopean Unfrost My Heartin. Tiputtelin näitä siis päällekkäin muovikannen päälle ja aloin tekemään kuvioita. Huomasin että lakat sekoittuvat aika herkästi yhdeksi puuroksi eikä eri värejä enää erota kunnolla, joten maltti on valttia tässäkin. Joskin, kannattaa muistaa että lopputuloksen tulisi olla kuitenkin mahdollisimman ohut, jotta se sitten näyttää kynnellä hyvältä. Tässä varmaan toimisi mahdollisimman ohuet mutta pigmenttipitoiset lakat parhaiten.


Mä en malttanut odottaa kuivumista kunnolla ja ryhdyin siirtämään marmorointeja kynsille kun ne olivat vielä liian märkiä. Lakat eivät irronneet kokonaisina laattoina alustasta vaan repeili pieninä paloina. Minä ja mun malttamattomuuteni taas :D Sain kun sainkin kuitenkin aikaiseksi drip marble -kynnet ja mä tykkään näistä ihan sikana!


Kynsillä:
 • Kiko 344
 • Kiko 389
 • Gina Tricot White
 • Gina Tricot Black
 • OPI Unfrost My Heart
 • Seche Vite -pikakuivattava päällyslakka

Onko siellä ketään muuta tätä tekniikkaa kokeillutta?

20 kommenttia:

 1. Ihanat sävyt näissä ♥ Enpä ole ennen kokeillut tai edes ajatellut tarkemmin tämän koristelun tekniikkaa. :) Mulla tuli heti kuvioinnistamieleen puun syyt(?) tai rantahietikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin turvautua luottoväreihin, ajattelin että jos homma menee muuten metsään niin onpahan ainakin mieluisat värit :D Mullakin tulee mieleen kaikkia luontoasioita näistä.

   Poista
 2. Vähänkö jännän näköiset :D Pitää ehdottomasti itselläkin testata =)

  VastaaPoista
 3. Upean orgaanisia kuvioita! Tätä tekniikkaa on pakko testata jahka saan kynnet takaisin sormiin :D. Todella kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orgaaninen on juuri oikea sana! Mulle ei tule näistä kuvioista välttämättä just mikään tietty asia mieleen, mutta ajatukset menee maahan, ilmaan ja veteen. Kiitos tuhannesti Malle! En malta odottaa sun tekeleitä :)

   Poista
 4. Oi miten kivat! Heti tuli himo kokeilla tätä tekniikkaa. Jotenkin tulee mieleen jotkut käsityö värjäysjutut joita olen joskus tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tehnyt joskus vesiväreillä vähän tämän tyyppistä jälkeä :) Kiitos paljon Taina!

   Poista
 5. Kauniit! Ehin jo innostua, että pakko päästä myös kokeilemaan! ..sitten mainitsit maltin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttia ei tarvita kuin kuivumisvaiheessa! Tee marmorointi joskus ennen kuin lähdet jonnekin niin saa rauhassa kuivua ja pysyt erossa siitä haha :D Kiitos Nanne!

   Poista
 6. Tosi kiva lopputulos! Hyvin sopii lakat yhteen. Täytyy laittaa korvan taakse tämä tekniikka, jos sitä vaikka itsekin yrittäisi joskus kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, oli tosi kivaa hommaa :) Kiitos paljon Belegwen!

   Poista
 7. Kivan näköiset ja kiva tekniikka, ehkä hieman innostuin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sole! Tätä tekniikka kannattaa kokeilla :)

   Poista
 8. Oi miten hauska tekniikka! Ja kynnet on tosi onnistuneet, tykkään <3

  VastaaPoista
 9. Enpä ole kokeillut vielä tätä tekniikkaa :)
  Mutta hirmuisen nätit kynnet sie olet saanut aikaan ♡

  VastaaPoista