tiistai 24. marraskuuta 2015

Kynsikysymyksiä

Mun piti tänne jo kirjoitella aikaisemmin, mutta blogger on kiukutellut eikä hommasta tullut mitään... Onko muilla ollut ongelmia?

Tänään vuorossa vähän normaalista poikkeavaa, eli bongasin Charming Nails -blogista kynsikysymyksiä-haasteen, jonka on kehitelly Mee. Mäkin ajattelin tämän tehdä, sillä muiden tekemänä näitä on kiva lukea. Että josko saisitte tästä jotain irti :)

Yleistä lakkaamisesta

Kuinka usein lakkaat kyntesi?
Vaihtelee tosi paljon, mutta ehkä keskimäärin 3-5 kertaa viikossa.

Kauanko kulutat aikaa yksien kynsien parissa?
Arkena, jos aikaa on vähän, selviydyn koko hommasta ehkä 45:ssä minuutissa, yleensä menee kyllä enemmän. Jos teen jotain aikaa vievää kuten leimadecaleita, aikaa kuluu useita tunteja yhteensä.

Mikä sai sinut aloittamaan lakkaamisen?
Oon lakannut kynsiäni jo lapsena ja teinistä lähtien mulla on ollut aina lakatut kynnet. Harrastukseksi (eli innostuin kynsikoristelusta) tämä muodostui joskus muutama vuosi sitten ja innostuin kun ajattelin että voihan tämä olla kivaakin eikä vain sitä yhdellä värillä sutimista.

Mikä sai sinut jatkamaan lakkaamista?
Tää on törkeen kivaa!

Mikä on parasta kynsien lakkaamisessa?
Tällä tavoin saan näprätä käsilläni, mistä olen aina tykännyt. Kynsille voi tehdä mitä vaan ja tätä kautta voin myös käyttää kaikki kivoja ja hullujakin väriyhdistelmiä. Vaatteiden tai vaikka kodin suhteen olen huomattavasti rajoittuneempi värien kanssa. Yksi parhaista asioista on myös tietysti se, että kynnet on aina siistit :)
 
Mikä kynsien lakkaamisessa ärsyttää?
Pahan hajuiset lakat (Seche Vite - I'm talkin' 'bout you!), jos aikaa ei ole tarpeeksi ja tietty se kun jokin epäonnistuu.

Missä lakkaat kyntesi?
Meillä on harrastushuone, josta toinen puoli on omistettu mun kynsipisteelle ja toinen miehen kitaroille ja musiikijutuille. Eli lakkaan kynteni siihen tarkoitetulla pöydällä.


Välineet ja tekniikat

Mistä lakkailun välineestä et luopuisi?
Siistimissiveltimestä ja pikakuivattavasta päällyslakasta. 

Mikä on lempitekniikkasi?
Apua. Just nyt ehkä leimailu ja yksi ikuisuuslemppareista on liukuväri. Niiteistä ja swarovskeista en voisi myöskään luopua.

Mitä tekniikkaa et ole vielä kokeillut, mutta haluaisit?
En meinaa keksiä mitään mitä en olisi kokeillut ja mitä kuitenkin haluaisin testata :D  Ehkäpä nyt kuuminta hottia olevat lasikynnet voisi olla hauska tehdä, samoin "quilted nails" eli kynnet joissa on tikkitakin kuosi (tai Chanel 2.55 jos multa kysytään). Koitin tätä kerran pikaisesti hammaslankaimen avulla ja se ei onnistunut, joten teipeillä pitäisi vielä testata.

Mitä tekniikkaa et halua tai osaa käyttää?
No sellaiset pörröiset velvet manicure -kynnet on ihan ehdoton ei mun kohdalla. Lisäksi sitä karvaa on lopuksi varmaan joka paikassa, joten sitä en halua kokeilla.

Miten lakkaat kyntesi jos on vähän aikaa?
Lakkaan cremellä ja teen päälle glitterliu'un. Siirtokuvat on myös nopeita ja samoin niiteillä saa tehtyä nopeat koristelut. Joskus on pakko tyytyä yksivärisiin kynsiin ilman koristeluita, jos aikaa ei vaan ole.

Mistä saat ideat lakkauksiisi?
Yleensä vain istun kynsipöydän ääreen ja alan tekemään, ilman sen kummempaa inspiroitumista. Luen kuitenkin kynsiblogeja, selaan instaa ja pinterestiä. Joskus näistä tulee joku idea ja kyllähän sitä jonnekin aivojen sopukoihin koko ajan kerää ideoita muiden hienoista kynsistä ja omat lakkaukset saattaa inspiroitua niistä. Joskus kun olen tehnyt jotkut lakkaukset, saatan miettiä että olenko nähnyt nää jossain ja alitajunnasta kopion ne :D Toisaalta, mä olen joskus törmännyt kynsiin mitkä on ihan samanlaiset kun olen itse tehnyt ja todennäköisesti se on vain sattumaa :)

Mikä on uusin villityksesi?
Leimadecalit ja Messy Mansionin siihen tarkoitettu lakkausalusta.

Mainitse kolme must have -tuotetta tai huippulöytöä sun kynsitarvikelistalla?
X-tra kynsilakanpoistoaine, Trind Nail Balsam ja Nail Repair, Essence kynsi(nauha)öljykynä.

Kynsilakat 

Millä lakoilla lakkaat mieluiten?
Vaikea kysymys, sillä kai sitä luonnollisesti lakkaa hyvillä- eikä huonoilla lakoilla. Sanotaanko vaikka nopeahkosti kuivuvilla, vaikka toki käytänkin pikakuivattajaa.

Millä lakoilla et niin välittäisi lakata?
Sellaisilla missä on huono koostumus, kuten kaljuuntuva tai liian paksu. Nämä ongelmat voin kuitenkin antaa anteeksi, jos väri on mahtava. Näin on monen neonlakan kohdalla.

Kuinka monta kynsilakka omistat?
Varmaan kolmisensataa, toivottavasti vähän alle. 

Mitä merkkejä omistat?
OPI, Essie, China Glaze, Kiko, Essence, Isadora, Color Club, Dior, Zoya, Orly, Gina Tricot, W7, Sinful Colors, Lancome, W7, Wet n Wild, Claire's, H&M, Yves Rocher, Depend, Mavala, Maybelline, Lumene, Models Own, Rimmel, Yamamay, Ciaté, Sally Hansen, KBShimmer, Colors by llarowe, piCture pOlish, Dollish Polish, Girly Bits, Viva La Diva, Kicks, Golden Rose, Glitter Gal, Deborah Lippmann, F.U.N Lacquer, Konad, MoYou, Seche Vite, Flormar, Nfu Oh, Dermosil... Siinä ainakin lähes kaikki.

Mikä on lempilakkamerkkisi ja miksi?
O.P.I, sillä laatu ja sivellin on näissä hyvä. Toinen lemppari on piCture pOlish, samat perustelut. Muitakin lemppareita löytyy, kuten Essie, KBShimmer, China Glaze...

Kuinka usein ostat lakkoja?
Joskus saattaa olla kuukausi etten osta yhtään ja toisessa kuussa viisi tai enemmän. Uskaltaisin väittää että ostan harrastajaksi aika vähän lakkoja loppujen lopuksi. En ole esimerkiksi koskaan ostanut yhtään kokonaista kokoelmaa.

Mitä alus- ja päällyslakkaa käytät?
Päällyslakkana on yleensä Seche Vite, myös HK Girlistä tykkään. Seche toimi mulla ennen erinomaisesti, mutta nykyään kutistaa lakkauksia. Aluslakat vaihtelee, mutta näissä suosin usein halpiksia, sillä mua ei haittaa jos aluslakka ei pidennä lakkauksen kestoa  - vaihdan lakkoja kuitenkin usein.

Kynsien hyvinvointi

Miten hoidat kynsiäsi?
Huonosti. Yleensä poistan lakat silloin kun teen uudet, joten siinä ei paljon jää öljyille tai muille tilaa. Rasvaan käsiäni useita kertoja päivässä, mutta en juurikaan erityisesti kynsiä. Kynsinauhoille laitan satunnaisesti käsirasvan lisäksi erilaisia kynsinauhaöljyjä ja -voiteita. Kynsinauhat siistin pari kertaa kuussa Nfu Oh Cuticle Removerilla ja työntelen kysinauhoja ilman aineita noin kerran viikossa.

Missä kunnossa kyntesi ovat?
Mulla on yleensä kynnet kohtalaisen hyvässä kunnossa. Mulla on luonnostaan vahvat ja kovat, mutta kuivat kynnet. Liuskottumista on oikean käden kynsissä jonkin verran aina. Kynsipeti on mulla tosi pitkä ja kynnen vapaa osa (se valkoinen kynnen kärjessä) on ruma epätasainen eikä kovin valkoinenkaan.

Syötkö jotain kynsien kuntoon vaikuttavaa ravintolisää?
En syö.

Muut ihmiset

Miten läheisesi suhtautuvat kynsiharrastukseesi?
Olen törmännyt ennenkin tähän kysymykseen kynsiharrastajien keskuudessa ja se on vähän outo mielestäni. Miksi lähesteni tulisi suhtautua mitenkään mun harrastuksiin jos ne ei ole muihin vaikuttavia? Naispuoleiset ihmiset usein kehuu lakkauksia ja miehet tuskin harrastusta huomaa :D Mieheni ei sano asiaan ainakaan mitään negatiivista. Kiltisti kehuu kun esittelen sille jotakin kynsiasiaa, osaa esittää kiinnostunutta vaikkei sitä tietenkään ole :D

Mikä on omituisin tai hauskin kommentti, jonka olet kysistäsi saanut?
Omituisin on ehkä ollut erään mieshenkilön ihaileva sähköposti, joka käsitteli mun kynsipetiä. Mitään erityisen omistuista tai hauskaa ei kuitenkaan tule mieleen. Monesti kynsiäni luullaan geelikynsiksi ja ihmetellään miten osaan, vaikka (niin kuin kynsiharrastajat tiedätte) kuka vaan voi oppia :)

Oletko saanut jonkun innostumaan kynsien lakkaamisesta?
Kyllä, useammankin ihmisen <3  

Lakkaatko koskaan muiden kynsiä?
Silloin tällöin kyllä. Viimeksi lauantaina kun pidin työkavereille tupaantuliaiset.

Kynsien kuvaaminen ja muutama kuva

Millä kuvaat kyntesi?
Ikivanhalla Canonin surkealla pokkarilla :D Mulla on minijärkkärikin mutta tarvitsisi uuden putken. 

Missä kuvaat kyntesi ja miksi?
Valoisaan aikaan olkkarissa sohvalla ja pimeällä kynsipöydällä päivänvalolampun alla.

Milloin kuvaat kyntesi?
En oikeastaan koskaan silloin kun lakkaus valmistuu. Yleensä seuraavana päivänä. 

Laita alle kuva kynsistäsi ilman lakkaa.


Laita alle kuva kynsistäsi juuri tällä hetkellä.
Katso edellisen kohdan kuva :D

Laita alle kuva kynsistäsi, joista tykkäät paljon? Miksi tykkäät?


Näistä kynsistä tykkäsin koska ensinnäkin ranskis on aina nätti ja mikäpä mulle toimis paremmin kuin minttulakka. Tykkään tosi paljon noista kirsikankukka-tyyppisistä leimoista ja ne sopi tähän lakkaukseen hyvin. Mielestäni myös tuo, että leimaukset menee raskiksen yli oli kiva idea enkä ollut nähnyt sitä ennen muilla.

Laita alle kuva kynsistäsi, joista et tykkää yhtään.


Värit oli tässä lakkauksessa ihan kivat, mutta muuten en tykännyt. Kynsillä on ensinnäkin liian monta kerrosta lakkaa ja näyttävät ärsyttävän pulleilta. Leimat epäonnistuivat ja koska leimakuvio on itsessään vähän "reikäinen", tuli lopputuloksesta sotkuinen. En tykkää.

Siinä se, ajatuksia? Pistäkääpä kopsaten :)

10 kommenttia:

 1. Vitsi miten mä tykkään lukea näitä. Kai mä oon vähän utelias :). Oon ihan hirmu kade noille sun kynsipedeille ja lkkauspisteelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään ja kyllä mä voin myöntää että olen aika utelias siitä ketä blogien takana luuraa :) Lakkauspistettä kaipasin ikuisuuden ja on kyllä kivaa kun sain sen muuton myötä. Mutta älä nyt hyvä ihminen mun kynsipetejä kadehdi, ne ei oo kivat ollenkaan!

   Poista
 2. Heh, meilläkin on harrastehuone, jossa puolet vie mun kynsijutut ja puolet miehen kitarat ja mun piano. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määääki haluun pianon! En osaa soittaa mutta haluaisin oppia :) Harrastehuone enemmän kuin jees, ennen vanhaan kitarat oli tiellä, vahvari oli tiellä, kynsijutut oli tiellä... Not anymore! :D

   Poista
 3. Tuo mintturanskis on ihana ❤️ Tätä oli hauska lukea :) sulla on ihanan malliset kynnet luonnostaan, itsellä on mini kynsipeti ja kadehdin pitkää kynsipetiä kun se ei tarvitse niin pitkää kärkeä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina, mustakin tuo oli onnistunut lakkaus :) Tiedätkö, musta taas matala kynsipeti on kauniimpi ja esimerkiks just sulla ja vaikkapa Belegwenillä on tosi kauniit kynsipedit ja vapaa kasvu. Mutta näinhän se aina menee :D Kiitos vielä kauniista sanoistasi ❤

   Poista
 4. On kyllä kadehdittavan pitkä ja hieno kynsipeti! Ja kynsityöskentelypisteesi on ihan hulppea, mä haluun kans tollasen :). Ja noi mintturanskikset kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja kiitos! :D Mä en kyllä tajua mitä te näätte pitkässä kynsipedissä... Mutta kiva kun jonkun mielestä mun kynnet näyttää nätiltä, musta kun ne on nakuina kaikkea muuta :)

   Poista