lauantai 2. tammikuuta 2016

Hepuli nimeltä Hilla

Uuden vuoden alkajaisiksi jotakin muuta kuin kynsiasiaa...

Niin kuin jo tiedättekin, meille muutti kolmisen viikkoa sitten koiranpentu. Pentu sai nimekseen Hilla ja on tomera ja touhukas Yorkshirenterrieri. Sain useammankin pyynnön kirjoittaa blogiin Hillasta, joten tässä vähän kuvia ja kertomusta tuosta pikku karvapallerosta :) Pahoitteluni heikkolaatuisista kuvista, osa on otettu kameralla ja osa puhelimilla, tuosta vipeltäjästä on todella vaikea ottaa kuvia kun ei pysy hetkeäkään paikallaan paitsi nukkuessaan.


Hilla on about 13 viikkoa vanha ja oli siis meille tulleessaan kymmenviikkoinen. Yllätykseksemme ei itkenyt yhtään edes ekana yönä ja otti meidän heti perheekseen, varsin reipas tyttö siis kyseessä. Hilla saa jatkuvasti ihan hulluja pentuhepuleita, juoksee pitkin asuntoa ja kun ei muuta keksi, heittäytyy selälleen ja sätkyttelee tassujaan :D Ollaan niin monet naurut jo saatu näistä hepuleista! Me leikitään Hillan kanssa tosi paljon ja varsinkin mun mies on ottanut kouluttamisen tehtäväkseen ja Hilla on näistä pikku koulutustuokioista ollut ihan innoissaan.



Hilla tuntuisi olevan hirmu fiksu (näin kyllä varmaan kaikki sanoo omista koiristaan :D), sillä oppi nimensä ja tulemaan luokse ihan päivän tai kahden sisään kun oli tullut meille. Lisäksi hoksaa tosi nopeasti mitä hänen tulee tehdä kun mies kouluttaa Hillaa. Kun homma menee kerran tai kaksi oikein ja saa herkun, loppu sujuu kuin itsestään. Oon tosi ylpeä meidän vauvasta ja miehestäni myös, on nimittäin erinomainen kouluttaja ja isi Hillalle <3 Meille tärkeintä kaikessa kouluttamisessa ja ylipäätään elämään opettelussa on lempeys - mitään ikävää ei Hillalle tehdä/anneta/tuoda, kuten huudeta tai pelotella ja tämä koulutustapa tuntuu tehoavan erittäin hyvin.


Hilla sai juuri ensimmäiset rokotukset, joten nyt voidaan antaa sen leikkiä jo muiden koirien kanssa ja nuuhkia vähän muutakin kuin kotipihaa. Ulkona Hilla on tosi reippaasti, joskin tarpeitaan se ei juuri sinne tee. Mielummin "käy vessassa" kotona lämpimässä :D



Hillalla on nyt tumma pentuturkki, mutta vaalenee hiljalleen ja on sitten isona aika vaalea koira. Rotumäärityksessä väritys on muistaakseni teräksensininen ja tan. Teräksensininen (näin maallikon silmin siis harmaa) osa on pääosin selässä ja muuten väri on sellainen vaalea kullanruskea. Hilla on aivan järjettömän söpö!


Harjaamisesta ja kampaamisesta Hilla ei tykkää yhtään ja se onkin yhtä taistelua :D Hilla pyörii ja möyrii koko ajan ja milloin missäkin ja siksi on jatkuvasti tuollainen vähän räjähtäneen näköinen, niin kuin saatatte huomata. Olis tärkeää saada harjattua turkki kerran päivässä ettei pahoja takkuja pääsisi syntymään ja tämä on kyllä todellinen haaste. Onneks harjaaminen kuitenkin muodostuu todennäköisesti rutiininomaiseksi sekä meille että Hillalle ja on tulevaisuudessa helpompaa.

Luonteeltaan Hilla on tosiaan tempperamenttinen, leikkisä, touhukas ja villi, mutta samalla myös aivan sylivauva ja haluaa antaa pusuja ja nukkua niin lähellä kuin mahdollista. Tempperamentistä ja tomeruudesta huolimatta oppii nopeasti ja ennen kaikkien haluaa oppia ja toteuttaa oppimaansa. Kerrassaan ihana tapaus, on vienyt meidän sydämet aivan täysin <3



No eikö ny ookkin söpö!! <3

22 kommenttia:

  1. On kyllä tosi söpö <3 pusuja <3 Hippu oppi sisäsiistiksi siinä 7-8 kk iässä ja siinä 9 kk paikkeilla ei vahinkoja ollut sattunut enää pitkiin aikoihin. Olihan siinä kouluttaminen, yöt käytin pissillä. Vieläkin se saattaa pyytää kolmen aikaan yöllä ulos. Meillä helpostti omakotitalo ja aidattu piha, sen saattoi tyrkätä pihalle jos oli maailman rasittavin :DD muutenkin ei tarvii koko ajan olla sen kanssa vaan pystyt istumaan hetken koneella ja syömään aamupalan.

    Ihana vauva-alusta! Pentuaika menee kyllä tosi nopeesti. Minusta tuntui että se oli yhtä pissiä ja kakkaa ja riehumista. Kissojen ajamista. Nyt on kissojenkin suhteen rauhoittunut eikä häsellä niitä koko ajan.
    Mieluummin otan kuitenkin tämän nuoren aikuisen kuin pienen pissikoneen vaikka se ihan supersöpö olikin pentuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näin kerrostalossa on se huono puoli että koiraa ei voi laskea omaan pihaan vaan aina täytyy ihan lähtemällä lähteä ulos. Myös talvi on vähän huono pentuaika, kun ei voi vaan laittaa kenkiä jalkaan ja kipasta pihalle, vaan täytyy itse pukeutua lämpimästi ja myös koira pitää pukea. Kulkee kyllä takki päällä ilman ongelmia, mutta takin päälle laittaminen ja pois ottaminen on Hillasta tosi ärsyttävää ja venkoilee ja näykkii. Toistaiseksi Hilla nukkuu tosi paljon, parhaimmiillaan kolmenkin tunnin päikkäreitä, joten omaa aikaa onneksi on meilläkin :)

      Tuo alusta saatiin Hillan ihanalta kasvattajalta! Siinä on kirjailtuna Hillan nimen lisäksi myös hänen kennelnimi <3 Tämä oli tosi ilostuttava yllätys kasvattajalta. Saatiin häneltä muutenkin tosi ihana paketti mukaan.

      Toisaalta odotan jo että Hilla on vähän isompi, mutta toisaalta tuo pieni vauva on niin ihana että haikeana katson kun toinen kasvaa niin nopeasti.

      Hilla kiittää pusuista <3

      Poista
  2. Iiks, mikä ihana karvapallero! ♥ Kuulostaa kyllä tosi ihanalta tapaukselta. :) Mäkin luulen, että siitä turkin harjauksesta tulee lopulta rutiinia, koirat antaa aina jossakin vaiheessa periksi kunhan itse on sinnikäs. :D Meilläkin tapeltiin aikoinaan kynsien leikkuun kanssa, mutta nykyään menee ilman minkäänlaisia ongelmia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka kynsien leikkuu meni hetken ihan hyvin, mutta koska se oli myös mun eka koiran kynsien leikkuu ikinä, kesti siinä aika kauan ja lopuksi Hilla hermostui paikallaan oloon. Mutta siitä ei voi kun syyttää mua, hidasta rähmäkäpälää :D Mutta kyllä se tästä, opetellaan kaikki kolme näitä juttuja :)

      Poista
  3. Mä en kestä, tuo on niiin söpö! Kuvista oikein loistaa se pätevyys ja tomeruus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo päättäväinen katse on ihan omaa luokkaansa :D Hilla kiittää kehuista! <3

      Poista
  4. No on kyllä niin suloinen pakkaus että mullakin on varmasti loppupäivän hymy korvissa :) :) :) Hillalla on kyllä selkeesti hyvin määrätietoinen katse. Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tuo karvapallero piristää sinne ruudunkin taakse ^_^ Kiitos paljon Sole! <3

      Poista
  5. Iiks miten ihana Hilla-hepuli <3. Kiva kun kirjoitit tämän postauksen. Näitä eläinkuulumisia on aina ihan parhautta lukea :). Halit Hillalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin lemmikkijuttuja on kiva lukea ja olipa niitä kiva kirjoittaakin :) Päivittelen jatkossakin silloin tällöin Hillan kuulumisia. Hilla kiittää haleista ja kehuista! <3

      Poista
  6. voi kun toinen osaa olla suloinen <3 Meidän Tanskalais-Ruotsalainen pihakoira Stella on (vasta) 3 vee, tuntuu että pentuajoista on ikuisuus ! nauti nyt <3 tuo selällään sätkiminen kuulostaa tutulta, nimittäin kuuluu meidän koiran päivittäiseen rutiiniin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen että noi sätkyttelyt ja hepulit on osa Hillaa jossain määrin aina, yorkit kun on sellaisia pieniä ja pippurisia :D Hilla on nyt jo muutamassa viikossa kasvanut ihan älyttömästi ja ihan kauhistuttaa ajatella että se on jo kohta iso tyttö. Vaikka osaakin olla joskus vähän hermoja koetteleva kävelevä hepuli, nautin tästä vauva-ajasta ja toivon ettei se nyt ihan heti tosta kasvaisi (vaikka kyllähän se kasvaa) <3 Hilla kiittää kehuista! :)

      Poista
  7. Voi hyvänen aika mikä mussukka...! Mahdottoman suloinen :3

    VastaaPoista
  8. Aiiiiivan ihana koiruli!! Mutta ihana on myös harlekiini matto, mistä mahtaa olla ostettu? :)
    -HaHanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hilla kiittää kehuista! <3

      Tuo matto on täysin heräteostos Lempäälän Ideaparkin Minimanista. Olin hakemassa sieltä ihan jotain muuta, mutta sitten tämä matto osui silmiini ja oli vielä alennettu puoleen hintaan, joten nappasin mukaan :) Tämä oli muistaakseni jo kesällä, joten pahoin pelkään ettei näitä siellä enää ole :/ Toivottavasti löydät ko. maton tai vastaavan kuitenkin muualta!

      Poista
  9. Voi elämä miten suloisen perheenjäsenen olette saanut! Niin ihania kuvia Hillasta että melkein sekosin niitä katsellessa :). Mä olisin niin huono koiranomistaja, koska kun tuollainen karvapallero katsois mua söpöillä silmillään niin en vois kieltää siltä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hilla on kyllä jotain niin suloista että meinaan joka päivä pakahtua ihastuksesta <3 Voin kertoa että vaatii kyllä täälläkin itsehillintää ettei anneta periksi kaikessa kun toinen tuijottaa nappisilmillään. Ollaan onneksi pysytty aika hyvin tiukkoina ja eiköhän tuosta joskus kasva kunnon kansalainen :D

      Poista