sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Merikynnet ja water spotted -tutoriaali

Niinkuin lupailin, tein tutoriaalin water spotted -tekniikasta. Jouduin tekemään kynnet kovassa kiireessä eilen aamulla ja siksi pari havainnollistavaa kuvaakin jäi ottamatta, lisäksi lakkauksien siistiminen jäi vähän puolitiehen, mutta eiköhän tästä jotenkin selvää saa :)


Kyseessä on siis tällaiset sinivalkoiset meri-inspiroituneet kynnet. Water spotted -tekniikalla saa värilakan päälle tuollaisia kuvioita, jotka tuovat lakkaukseen hieman veden tuntua.

Näitä tarvitset:
  • peel off -lakka tai teippiä
  • aluslakka
  • sininen lakka
  • valkoinen lakka
  • päällyslakka
  • strasseja, helmenpuolikkaita
  • simpukka- tai muita meriaiheisia koristeita
  • astia vedelle
  • vanupuikkoja
  • hiuslakka
  • strassikynä tai dotting tool


Lakkaa ensin kyntesi aluslakalla ja sinisellä kynsilakalla, ja anna kuivua hyvin. Tähän väliin voi laittaa pikakuivattajan, mutta itse lakkasin kynnet jo illalla ja tein koristelut vasta seuraavana aamuna. Lakkaus oli ottanut jonkin verran osumaa yön aikana, mutta tässä tapauksessa sillä ei ollut väliä, pienet naarmut peittyy kyllä koristeluiden ja päällyslakan alle. Tässä vaiheessa ei myöskään tarvitse olla sudin kanssa tarkka, siistimistä tulee joka tapauksessa myöhemmässä vaiheessa paljon.


Laita kädenlämpöistä vettä astiaan. Tämän jälkeen tiputa veteen melko läheltä veden pintaa valkoista lakkaa tippa tai kaksi. Jos laitat kaksi tippaa, koeta saada toinen tippa pian ensimmäisen perään. Kun lakka on levinnyt veden pintaan kuvan mukaisesti, suihkauta sitä hiuslakalla, jolloin kynsilakan pinta hajoaa.



Hiuslakkakäsittelyn jälkeen kynsilakan pintaan tulisi muodostua kuvan mukainen kuvio. Tämä voi vaatia useammankin yrityskerran, tiedättehän, vesi + kynsilakka tuppaa olemaan melkoisen oikukas parivaljakko. Kun veden pintaan on muodostunut haluamasi kuvio, siirretään se kynnelle. Tässä vaiheessa mulla piti olla kuva havainnollistamassa missä kulmassa kynsi kastetaan veteen, mutta jäipä ottamatta. Kynsi painetaan lakkaa vasten vaakatasossa, ei pystysuunnassa. Ennen kuin nostat sormen vedestä, kerää ylimääräinen lakka vanupuikon avulla pois veden pinnasta sormen ympäriltä, jolloin vältyt pahimmilta sotkuilta.


Kun nostat sormen vedestä, pitäisi lakan olla tarttunut kynteen (ja sen ympärille, sotku on aikamoinen!). Tämän kohdan voi aivan hyvin toistaakin, jos ensimmäisellä kerralla kuviota syntyy makuusi liian vähän. Koska kuvio on tuollasta "sotkuista", ei ole väliä, vaikka tuon tekisi montakin kertaa samaan kynteen.



Suurimpien sotkujen siistimisen ja päällyslakan levityksen jälkeen kynnet ovatkin enää koristeita vailla. Tuohonhan voi myös maalata akryyliväreillä tai kynsilakalla kuvioita. Itse olisin halunnut tehdä pariin kynteen meritähden, mutta ajanpuutteen vuoksi tyydyin metallikoristeisiin ja strasseihin. Lopputulos on mielestäni kivan raikas ja kesäinen!




Vinkkinä muuten, että ihan ensimmäisenä kannattaa suojata sormet, jotta siivoamista olisi lopuksi mahdollisimman vähän. Itse käytän aina sormia suojaamassa peel off -lakkaa. Sillä on kätevä sutia sormet kynsien ympäriltä ja lopuksi vain kuoria pois.



 Kynsillä:
  • Maybelline Clear Shine -pohjalakkana
  • Color Club Evolution (yksi kerros)
  • Orly Pretty-Ugly (kaksi kerrosta)
  • Gina Tricot White
  • Seche Vite -pikakuivattava päällyslakka
  • Swarovski -strasseja
  • sinisiä strasseja
  • valkoisia helmenpuolikkaita
  • tähtikoristeita
  • simpukkakoristeita

Oletko sinä kokeillut water spotted -tekniikkaa? Nappaako merikynnet vai menikö metsään?

10 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä niin nätit kynnet! Pitää itsekkin joskus tuota tekniikkaa kokeilla, josko se luonnistuis paremmin ku vesimarmorointi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Tämä tekniikka on kyllä yllättävän helppo, kokeile ihmeessä :)

      Poista
  2. Noi on aivan täydelliset, vau! Ihanat!
    Pari kertaa yrittäny, ei oo vaan oikein mun hiuslakka tepsiny tossa. Vähän pitää hakea oikeeta ainetta vielä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmuisesti Rose86! Joskus sitä joutuu hieman testailemaan sopivia kynsilakkoja, veden lämpötilaa, hiuslakkaa yms. mutta kyllä ne oikeat aineet löytyy kun vähän viitsii testailla! :)

      Poista
  3. Nää on todella upeat kynnet! Wau! Ite oon arka kokeileen tuota tekniikkaa, samoten kuin vesimarmorointia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katarooma! :) Kokeile rohkeasti vaan, tämä on paljon helpompaa kuin vesimarmorointi ;)

      Poista
  4. Tosi hienot tuli! Vesimarmoroinnin suhteen olen jo antanut periksi mutta tätä voisi kokeilla vaihteeksi ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vaan Eve! Mun täytyisi kokeilla sitä vesimarmorointia, mutta pelkkä ajatuskin aiheuttaa harmaita hiuksia :D Tämä water spotted -tekniikka on musta tosi helppoa, joten tämä houkuttaa aina enemmän marmoroinnin sijaan!

      Poista
  5. Nää kynnet on ihanat! Pitäisi itsekin uskaltautua kokeilemaan tuota tekniikkaa. Kiitos tutosta.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Yue! ^_^ Kokeile pois vaan, tämä on oikeastaan aika helppo tekniikka, vähän vaan vaatii kärsivällisyyttä, niinkuin kynsilakan ja veden yhdistelmä aina ;) Mukavaa että "eksyit" blogiini, tervetuloa!

    VastaaPoista